Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού και με τους θανάτους να «εκτοξεύονται» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω του Διευθυντή του στην Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε, απηύθυνε έκκληση σε όλους του ευρωπαίους να μείνουν στα σπίτια τους τα Χριστούγεννα και να μην επισκεφθούν ούτε τις οικογένειές τους αφού η διασπορά του κορονοϊού είναι ανεξέλεγκτη.

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να κάνουν λίγους μήνες ακόμα υπομονή και θυσίες προκειμένου να μην ζήσουμε και τρίτο κύμα κορονοϊού.

«Όταν θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτές τις εποχές χωρίς προηγούμενο ελπίζω όλοι να αισθανόμαστε ότι λειτουργήσαμε με πνεύμα ανθρωπισμού για να προστατεύσουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη από προστασία», είπε.

Αυτή η κίνηση συνιστά την αλλαγή στάσης του ΠΟΥ αφού την προηγούμενη εβδομάδα οι συστάσεις του ήταν αν επισκεφθούμε συγγενείς μας τα Χριστούγεννα να φοράμε μάσκα.

Αφορμή για να γίνουν πιο αυστηρές οι συστάσεις του ΠΟΥ στους πολίτες όλης της ΕΕ είναι το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορονοϊό όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνοντα σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ο Δρ Κλούγκε είπε ακόμα: «Δεν αξίζει το ρίσκο. Το πιο ασφαλές αυτή την στιγμή είναι να μείνετε στα σπίτια σας».