Τον “ΣΥΡΙΖΑ TV” ανακοίνωσε ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Αυγή, κάνοντας λόγο για «δημοκρατική μεταρρύθμιση του μιντιακού τοπίου». Μάλιστα σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, «το πρώτο που πρέπει να αποκατασταθεί σήμερα στο χώρο της ενημέρωσης είναι η πολυφωνία και να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία των Μέσων. Μέσα σε ένα τέτοιο τοπίο υπάρχει χώρος και για μια ισχυρή αριστερή φωνή”. Και καταλήγοντας ανακοίνωσε, “Εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τα μεσα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως μέτοχος με όλες μας τις δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτο ισως γνωρίζετε ετοιμάζεται και ένας διαδικτυακός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στο πλαίσιο της Αυγής και του Κόκκινου”.

Πολύ ωραία όλα αυτά και μακάρι να προχωρήσει, γιατί μόνο χρήσιμες είναι οι πολλές και οι διαφορετικές φωνές… Ακόμη όμως κι αν προσπεράσει κανείς τις όποιες ενστάσεις για το εγχείρημα, η μεγάλη απορία παραμένει: πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό το νέο Μέσο για να είναι βιώσιμο και αποτελεσματικό; Η τοποθέτηση του γραμματέα του κόμματος δεν φωτίζει καθόλου αυτό το κομμάτι… Ενώ την ίδια ώρα είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα της “Αυγής” και του ραδιοφωνικού σταθμού!

Μπορεί λοιπόν ένα κόμμα και μάλιστα στην αντιπολίτευση να συντηρήσει ένα ΜΜΕ, όταν – όσο κι αν δεν το πιστεύουν ορισμένοι, ως κυβέρνηση με δυσκολία συντηρούσε μια εφημερίδα και ένα ραδιόφωνο;

Πηγή: enimerosi24.gr