Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το δεύτερο άρθρο του Κώστα Σημίτη στο κυριακάτικο “Βήμα” μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνο στα “Νέα” που προκάλεσε συζητήσεις, εξαιτίας της επίθεσης στην κυβέρνηση Καραμανλή (για τα ελληνοτουρκικά).

Το χθεσινό άρθρο του πρώην πρωθυπουργού με τίτλο “Υστέρηση, ο βασικός αντίπαλος της χώρας” αναφέρεται σε ολα τα θέματα με έμφαση την οικονομία και τις επενδύσεις, επιστρέφει στα ελληνοτουρκικά μιλώντας για την επιλογή της Χάγης. Ασκεί ήπια κριτική στον Τσίπρα υπερασπιζόμενος την κυβερνητική του θητεία με το επιχείρημα ότι επι των ημερών του η Ελλάδα πέτυχε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μετά τη μεταπολίτευση και εμμέσως πλην σαφώς στηρίζει τη νεα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι “Δημιούργησε ενα χρήσιμο κλίμα αισιοδοξίας”.

Κι ενώ ο δημοσιογραφικός οργανισμός Μαρινάκη πια, τείνει να ενσωματώσει (καθ υπερβολή) στους αρθρογράφους του τον πρώην Πρωθυπουργό… Την ίδια ώρα στη φιλική – αν οχι “αδελφική” εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο Κώστας Σημίτης δέχεται επίθεση για τα έργα και τις ημέρες του σε ενα δισέλιδο άρθρο με τίτλο “Στην αντεπίθεση πέρασε ο… αρχιερέας της διαπλοκής”!

Ενα κείμενο που θυμίζει στον αναγνώστη όλους τους “μαύρους” σταθμούς της διακυβέρνησης Σημίτη, από τα Ιμια και τη σύλληψη Οτσαλάν εως το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τα εξοπλιστικά, τον Ακη και τον Παπαντωνίου.

Πηγή: enimerosi24.gr