Την πλειοψηφία των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα συγκεντρώνει η Αττική.

Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Αττική κατέγραψε 262 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ «στο κόκκινο» συνεχίζεται να βρίσκεται η δυτική Αττική, η οποία έχει μπει σε καθεστώς πιο σκληρού lockdown.

Σύμφωνα με το Star, στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντάσσονται Πατήσια, Κυψέλη α Βύρωνας, Γαλάτσι και Ζωγράφου, καταγράφηκαν 51 κρούσματα κορωνοϊού, 16 λιγότερα από την Πέμπτη, όποτε καταγράφηκαν 67.

Στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα του ιού, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό. Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η δυτική Αττική, δηλαδή στις περιοχές που επιβλήθηκε το σκληρότερο lockdown, καταγράφηκαν 79 νέα κρούσματα.

Στην ανατολική Αττική δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιωσημείωτη μεταβολή σε σχέση με χθες, καθώς σημειώθηκαν 27 νέα κρούσματα. Στα νότια προάστια, όπου εντάσσονται η Καλλιθέα και ο Άλιμος μέχρι και το Φάληρο, Ελληνικό και Γλυφάδα, σημειώθηκαν 22 κρούσματα.

Στον Πειραιά καταγράφηκαν μόλις νέα 18 κρούσματα, παρατηρήθηκε δηλαδή βελτίωση σε σχέση με την Πέμπτη, που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 30.