Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη. Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες μέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι ανακοινώσεις των δήμων:

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021) τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγήν ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες.

Κλειστοί για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει σε κατάσταση 24ωρης επιφυλακής για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της Καλαμαριάς από αύριο Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2 εξαιτίας του ολικού παγετού και του χιονιά που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι της Καλαμαριάς είναι καθαροί από χιόνι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των πολιτών, ωστόσο η τήρηση του πρωτοκόλλου για τον covid19, που τηρείται στα σχολεία κι επιβάλλει ανοιχτά παράθυρα μέσα στις διδακτικές αίθουσες, οδήγησε τον δήμαρχο Καλαμαριάς στην παραπάνω απόφαση.

«Δεν διαπραγματεύομαι την υγεία των παιδιών μας. Δεν μπορώ να επιτρέψω με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων,θα κάνουν μάθημα μέσω webex, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με απόφαση του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν δια ζώσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών για ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Φεβρουαρίου και ΤΡΙΤΗ 16 Φεβρουαρίου.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, προβλέπεται η διεξαγωγή μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και για την πρόληψη ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

Κλειστοί για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, θα κάνουν μάθημα μέσω webex.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά με Απόφαση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.
(Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης).

Απόφαση με αριθμό 211

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Έχοντας υπόψη :

 1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 94 παρ. 4 αριθμός 27 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ. Α΄).
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 4 του Π.Δ. 79/17 (ΦΕΚ 109/1-8-2017 τ. Α΄)
  αποφασίζει
  (A) Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)
  του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, για την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω
  ακραίων καιρικών φαινομένων (χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός).
  (B) Τη διακοπή της λειτουργείας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου για τη Δευτερά 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (χιόνι, χαμηλές
  θερμοκρασίες-παγετός).

Ο Δήμαρχος

Λάζαρος Κυρίζογλου