Η «τύχη» του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ένας από τους γρίφους του ανασχηματισμού που προσπαθεί να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έχει σχεδόν αποφασίσει να μετακινήσει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, καθώς δεν έχει ικανοποιηθεί από τις επιδόσεις του ως υπουργού Ανάπτυξης. Ωστόσο, στο Μαξίμου υπάρχουν δύο προβλήματα:

Πρώτον, αν ο Γεωργιάδης μετακινηθεί σε υπουργείο που δε θα ανήκει στα «παραγωγικά», τότε θα πρόκειται για υποβάθμιση, που θα προκαλέσει εσωκομματικό ρήγμα.

Δεύτερον, ο υπουργός έχει αναλάβει μία «ειδική αποστολή» που αφορά στην αναγέννηση των ναυπηγείων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να την αφήσει στη μέση.

Σύμφωνα με το matrix24.gr, όταν και αν φέρει αποτελέσματα με το θέμα των ναυπηγείων και της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας (ένα ακόμη project που «τρέχει» ο Άδωνις Γεωργιάδης) τότε θα έχουν λυθεί τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να τον μετακινήσει σε άλλο υπουργείο -που θα μπορούσε, όπως λένε όσοι ξέρουν, να είναι το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος