Γερμανία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 13.554 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 942.687, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 249 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 14.361 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 37.975 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 480 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 134.218 νεκρούς επί συνόλου 9,18 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, έπειτα από αυτόν των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις παραμένουν κάτω από το όριο των 50.000 για πάνω από δύο εβδομάδες. Είχαν φθάσει στην κορύφωσή τους τον Σεπτέμβριο.

Καναδάς

Ακόμη 5.119 κρούσματα του SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στον Καναδά, ενώ το ίδιο διάστημα 49 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, μετέδωσε χθες Δευτέρα το δημόσιο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της βόρειας Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 11.521 νεκρούς επί συνόλου 337.555 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το δίκτυο.

Τα κρούσματα παρέμειναν πάνω από το όριο των 5.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν βαριά συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός συνεχίζει να αυξάνεται.

Στο Οντάριο καταγράφηκαν 1.589 νέες μολύνσεις, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ στο Τορόντο και την περιφέρεια Πιλ άρχισαν να εφαρμόζονται νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα. Στην Αλμπέρτα εντοπίστηκαν 1.549 νέα κρούσματα, στο Κεμπέκ 1.164 κρούσματα και 13 θάνατοι, ενώ στη Μανιτόμπα 543 μολύνσεις, και σε αυτή την περίπτωση ρεκόρ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας του Καναδά, στα καναδικά νοσοκομεία νοσηλεύονταν κατά μέσον όρο 1.840 ασθενείς με την COVID-19 το τελευταίο επταήμερο, ανάμεσά τους 376 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

O πρωθυπουργός του Καναδά, ο Τζάστιν Τριντό, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο κατάρρευσης, καθώς ειδικοί προβλέπουν πως τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ενδέχεται ως το τέλος της χρονιάς να φθάσουν ακόμα και τα 60.000 ημερησίως αν οι πολίτες αρχίσουν να έχουν περισσότερες κοινωνικές επαφές.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 250 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, ενώ παράλληλα διαγνώστηκαν 7.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 101.926 νεκρούς επί συνόλου 1.049.358 μολύνσεων, με βάση τα επίσημα στοιχεία. Το Μεξικό καταγράφει ως εδώ τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Ωστόσο στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε πως τα θύματα της πανδημίας πιθανότατα είναι πολλά περισσότερα στην πραγματικότητα, ίσως ακόμη και 50.000 επιπλέον.