Σχεδόν ένα χρόνο έκλεισε η Αριστοτελία Πελώνη στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού από τον Ιανουάριο 2020, προς ενίσχυση της ομάδας επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την όρισε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο.

Από σήμερα, η δημοσιογράφος Αριστοτελία Πελώνη θα εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, για «οικογενειακούς λόγους».

«Πέρασε ένας χρόνος από τότε που διαγνώστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Υποστήκαμε στο διάστημα αυτό όπως ολόκληρος ο κόσμος, μεγάλη ταλαιπωρία», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Περιορίσαμε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητά μας. Προσαρμόσαμε την καθημερινότητά μας και αναγκαστήκαμε πολλές φορές να είμαστε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και τις δουλειές μας. Θρηνούμε την απώλεια συμπολιτών μας. Τα καταφέραμε όμως όπως καταγράφεται στους ευρωπαϊκούς χάρτες και αναγνωρίζεται διεθνώς καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε.

Όπως συμπλήρωσε η κ. Πελώνη «από την πρώτη στιγμή προτάξαμε την προάσπιση της δημόσιας υγείας γιατί νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο δίπλα μας και γιατί χωρίς υγεία δεν υπάρχει ούτε παραγωγή ούτε κατανάλωση ούτε υπηρεσίες».

Το τελευταίο διάστημα, αποτελούσε σχεδόν κοινό μυστικό στους δημοσιογραφικούς κύκλους ότι ο Χρήστος Ταραντίλης θα αποχωρούσε από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Πολλοί είχαν ήδη σημειώσει το γεγονός ότι ο κ. Ταραντίλης απουσίαζε από δύο κρίσιμα briefing, το ένα, μετά το Σαββατοκύριακο της Ικαρίας και το άλλο, μετά τον σάλο γύρω από το πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη. Και τις δύο φορές, τα κάστανα κλήθηκε να βγάλει από τη φωτιά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε ΕΔΩ το παρασκήνιο της παραίτησης Ταραντίλη