Πολιτικό σεισμό προκαλούν τα όσα ακούγονται στην Προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis-Παππαγγελόπουλου.

Προ ημερών, πρώτη «βόμβα» ήταν η αποκάλυψη περί του ιατρού, συζύγου της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ο οποίος με ειδικό πόρισμα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Χθες, σαν να ήταν… έτοιμη να σκάσει η δεύτερη η αιφνίδια «βόμβα» ήταν η επανεμφάνιση του Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά, πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους:

Τέλος η τρίτη «βόμβα» έπεσε στην Προανακριτική μέσω του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα. Ο κ. Λάππας κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Άρτεμις Νιάρου, κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου αλλά κάτοικος Ελβετίας, εργαζόμενη σε μία εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία ιχνηλάτησης οικονομικών εγκλημάτων, με ένορκη κατάθεσή της σε Έλληνα εισαγγελέα, αποκαλύπτει πως ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος και μηχανισμό δωροδοκιών. Ο βουλευτής μέσω των εγγράφων αυτών είπε ακόμα στη Βουλή πως με αυτόν τον μηχανισμό έλαβε μίζα 2,6 εκατ. ευρώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή:

Η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου μετατράπηκε σε πεδία αποκαλύψεων όπου Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν κάθε χαρτί τους. Το αρχικό σκάνδαλο NOVARΤIS μετατράπηκε σε μπαράζ αποκαλύψεων που μοιάζουν με «ξεκαθάρισμα» πολιτικών και… όχι μόνο «λογαριασμών».