Την έκδοση εβδομαδιαίας, σαββατιάτικης, εφημερίδας ετοιμάζει ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” Θανάσης Μαυρίδης και αναμφίβολα πρόκειται για μία κίνηση που δημιουργεί ευλογα ερωτήματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες το νέο εκδοτικό εγχείρημα θα βρίσκεται στα περίπτεα από τις αρχές του χρόνου.

Ωστόσο, δεδομένης της εκδοτικής αποτυχίας του “Φιλελεύθερου” δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκφράζουν τις απορρίες τους για την απόφαση του Θανάση Μαυρίδη να επεκτείνει τις εκδοτικές του δραστηριότητες. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως οι κυκλοφορίες του “Φιλελεύθερου” είναι τόσο χαμηλές, ώστε η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει την απόφαση να την μοιράζει σε πάγκους ακόμη και δωρεάν. Είναι εξάλλου κάτι παραπάνω από δεδομένη η στήριξη του “Φιλελεύθερου” και του liberal.gr προς τη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι ο Θανάσης Μαυρίδης έχει απομακρυνθεί από τον πρωινό καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους συνεργάτες του, στον οποίο συμμετείχε μέχρι τις εκλογές.

Και φυσικά τίθενται ερωτήματα γύρω από την χρηματοδότηση του νέου εγχειρήματος. Πως ένας εκδότης, παρά την αποτυχία της πρώτης εκδοτικής του προσπάθειας αποφασίζει με χαρακτηριστική ευκολία, λίγους μόνο μήνες μετά τις εκλογές και ενώ οι εφημερίδες, όπως και να το κάνουμε, αντιμετωπίζουν δυσκολίες να προχωρήσει και στην έκδοση νέο φύλλου; Από ότι φαίνεται ο “Φιλελεύθερος” μπορεί να μην πουλάει, αλλά έχει έσοδα. Να, αυτές οι αναντιστοιχίες είναι που κάνουν τις κακές γλώσσες να ισχυρίζονται διάφορα για τις χρηματοδοτήσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.