Την Παρασκευή θα γίνουν ανακοινώσεις για το πως θα κινηθεί η χώρα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει με ποια σειρά θα ανοίξει η αγορά, ενώ ανακοίνωσε πως τέλη Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα την παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για τα δεδομένα της πανδημίας, που αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών ενώ την ίδια στιγμή, μίλησε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας πως αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Για την έναρξή τους την τοποθέτησε στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.