Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της άσκησης προανακριτικής διαδικασίας σε βάρος του ο πρώτην αναπληρωτής Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέρθηκε σε εποχή “Μεσαλίνας”, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει το πρόσωπο που εννοεί και τόνισε ότι οι κατήγοροί του γελοιοποιούνται και είναι στο χέρι τους να αυτοεξευτελιστούν.

“Ο “Ρασπούτιν” είναι στη διεστραμμένη φαντασία κάποιων πανικόβλητων. ““Ρασπούτιν” δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα. Εμένα με λένε Δημήτρη Παπαγγελόπουλο”, ξεκαθάρισε αρχικά στους δημοσιογράφους ραδιοφωνικής εκπομπής, όπου παραχώρησε συνέντευξη και συνέχισε όσον αφορά στα όσα είπε η κ. Ράικου:

“Η κ. Ράικου δεν τόλμησε να με ονομάσει. Είπε ότι αυτοαποκαλούμουν. Όμως δεν είπε αν έχω αυτοαποκληθεί μπροστά της. Εγώ προκάλεσα να φέρουν έναν έναν όσους ξέρω και να βρουν έναν που να με έχει ακούσει να λέω τον εαυτό μου έτσι. Η κ. Ράικου δεν ξέρει ιστορία, όπως και όσοι επωφελήθηκαν από τις ανοησίες της. Η ιστορία χωρίζεται σε περιόδους και τα ονόματά τους τα παίρνουν είτε από τις ισχυρές προσωπικότητες, είτε από τις συνθήκες. Εποχή “Ρασπούτιν” δεν υπήρχε, εποχή Μεσαλίνας υπήρχε. Μέχρι τώρα υπήρχε εποχή αθλιότητας την οποία έχουν μετατρέψει σε εποχή γελοιότητας και αυτό αποδείχθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις. Στο χέρι τους είναι να φτάσουν στον αυτοεξευτελισμό. Γελοιοποιούνται οι κατήγοροί μου και αυτό είναι το ευχάριστο. Ο λαός θα καταλάβει ότι είναι αστεία αυτά που είπαν”

Για το αν σας υπουργός μιλούσε με εισαγγελείς και δικαστικούς παράγοντες: “Η σκευωρία είναι μία, αυτή που στήνουν σε βάρος μου. Όμως δεν τους βγαίνει.

Να καλέσουν 100 εισαγγελείς που ήταν στα πόστα επί θητείας μου και να τους ρωτήσουν αν εγώ παρενέβη στα καθήκοντά τους. Ακόμα και για την υπόθεση Novartis ο κ. Κοντονής είπε ότι είχε μαύρα μεσάνυχτα. Θα έχει πλάκα να ικανοποιήσει η προανακριτική επιτροπή τα αιτήματά μου και του κ. Αγγελή. Παρακαλώ και εύχομαι να γίνει κατ’αντιπαράσταση”

Για το αν έχει αποδείξεις ή ενδείξεις ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, όταν είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο: “Εγώ βασίστηκα στη γνώμη της κ. Ράικου, η οποία φέρεται ότι είναι καλή εισαγγελέας. Πριν από 18 μήνες είπε ότι είναι η κορωνίδα των σκανδάλων. Είπε επίσης ότι είχε εντοπίσει λογαριασμό 28 εκατ. ευρώ με μαύρο πολιτικό χρήμα. Ξέρετε σκέφτομαι να κάνω αίτηση στο Πρωτοδικείο να με πάρω άλλο όνομα και να με λένε Φου μαν Τσου, που είναι ένας σατανικός μάγος. Επειδή θα εφαρμόσω το μαρτύριο της σταγόνας. Η κ. Ράικου δεν θέλει να γίνει Ιφιγένεια…”

Για τα όσα ακούστηκαν για το πόθεν έσχες του: “Κάποιοι γελοίοι αλητήριοι πήγαν να κάνουν σπέκουλα. Αυτά τα χρήματα είναι έξω από το 2012 όταν ήμουν συνταξιούχος. Έχουν βγει μέσω τραπέζης οπότε και έχουν ελεγχθεί και είναι στο πόθεν έσχες. Να ψάξουν ότι θέλουν, αλλά εγώ τώρα αρχίζω να ψάχνω και να δούμε τι θα βρω”.

Για το αν εμπλέκονται ή όχι πολιτικά πρόσωπα: “Δεν μου επιτρέπεται σαν παλιός εισαγγελέας να βγω και να προκαταλάβω,. Για την σκευωρία είπα ότι ήταν η μεγαλύτερη γιατί με επηρέασε η κ. Ράικου όταν είπα για τον λογαριασμό. Η κ. Ράικου έκανε ένα λάθος και έδειξε τεράστια αχαριστία σε εμένα. Κατά τα άλλα είναι εξαίρετη εισαγγελέας.”

“Δεν λυπούνται τον εαυτό τους και εξευτελίζονται. Θα με καλέσουνα και με χαρά θα πάω, μαζί με τον ποινικό κώδικα και το νομικό δίκαιο, αλλά και το βιβλίο του Παπαχελά που είναι τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αφορούν την περίοδο του ’74 και μετά.”

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Τσίπρας και Παυλόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουός αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε με τους τρεις άνδρες.

“Ο Κ. Μητσοτάκης με εμπιστευόταν, εγώ σεβόμουν την ιστορία του, ήταν μια προσωπικότητα και επωφελήθηκα από τις γνώσεις και την πείρα του. Είναι ένας από τους μέντορές μου στην πολιτική”, δήλωσε για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο:

“Είχαμε μια καλή σχέση, εκείνος με πρότεινε για ΕΥΠ. Δεν ζήτησα ποτέ κανένα εχέγγυο για αυτό, μου ζητήθηκε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και θυσίασα 10 χρόνια από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ούτε υποψήφιος υπήρξα, ενώ θα μπορούσα”.

Τέλος, σχετικά με την φιλία με την οικογένεια Τσίπρα: “Ρώτησαν τον κ. Μανιαδάκη αν ξέρει ποιος μένει δίπλα μου και στη συνέχεια αν έχουν δει να μπαινοβγαίνω στο σπίτι του Τσίπρα. Γείτονες είμαστε. Άλλωστε ένας γνωστός σκευωρός και συνωμότης μπαίνει από την αυλόπορτα, δεν έχει κάνει στοά από κάτω. Είμαστε 7-8 χρόνια γείτονες, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και το Τσίπρας ήταν στο 3%”