«Σάλος» προκλήθηκε στο Διαδίκτυο, έπειτα από αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, όπου απεικονίζεται ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίεφ να βρίσκεται κυριολεκτικά στο στόχαστρο ενός Ιρανού ελεύθερου σκοπευτή.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» λέει το ρητό και στην προκειμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να εξηγήσει καλύτερα την «άβολη» στιγμή που ελεύθερος σκοπευτής έχει «κλειδώσει» στα οπτικά του τυφεκίου του, τον Πρόεδρο Αλίεφ, την ώρα που αυτός φωτογραφιζόταν σε περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το σκηνικό αυτό έλαβε χώρα σε περιοχή κοντά στα σύνορα μεταξύ Ιράν και Καραμπάχ, με τον Αζέρο Πρόεδρο να στέκεται σε σημείο στη γέφυρα Χονταφααρίν, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Αλίεφ, δεν έχει καταλάβει ότι παρακολουθείται, πόσο μάλλον ότι τον σημαδεύουν.

Μέχρι στιγμής, τόσο η πλευρά του Ιράν όσο και του Αζερμπαϊτζάν δεν έχει σχολιάσει τις φωτογραφίες αυτές, ενώ κάποιοι αμφισβητούν την εγκυρότητα των φωτογραφιών, οι οποίες ωστόσο φαίνονται αρκετά πραγματικές.