Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο «επίτιμος πρόεδρος» του Ολυμπιακού νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Σωτηρία» τις τελευταίες μέρες.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ εδώ και μήνες από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολλές φορές είχε καταφέρει να σταθεί όρθιος και να βγεις νικητής στη μάχη που έδινε.

Εισήχθη στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» πριν από λίγα 24ωρα όπου υπεβλήθη σε μοριακό τεστ κορωνοϊού το οποίο ήταν θετικό. Μετά την επανάληψη του τεστ που σύμφωνα με τους υπεύθυνους του «Μετροπόλιταν» ήταν και πάλι θετικό, ο ασθενής μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» και λόγω και του υποκείμενου νοσήματος, εισήχθη αμέσως σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου όμως το τεστ στο οποίο υπεβλήθη, δύο για την ακρίβεια, ήταν αρνητικά. Επισημαίνεται ότι ανεξάρτητα από το αν υπήρξε σφάλμα στο δείγμα ή αν υπήρξε σφάλμα στο μηχάνημα πραγματοποίησης των τεστ από την στιγμή που εμφανίστηκε θετικό το δείγμα, ο γιατρός ο οποίος διαχειρίστηκε το συμβάν ήταν υποχρεωμένος από τα πρωτόκολλα να ζητήσει τη μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο «Σωτηρία».

Ποιός ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης

Ο Σάββας Θεοδωρίδης (γενν. 18 Φεβρουαρίου 1935 – 17 Αυγούστου 2020, Αμπελόκηποι Αθήνας) ήταν Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς ως επίτιμος πρόεδρος.Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια.

Ποδοσφαιρική σταδιοδρομία

Ξεκίνησε το άθλημα από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.