Κοντά στις 10.000 είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των θετικών self test που διενεργήθηκαν για τα σχολεία. Χιλιάδες κρούσματα και σήμερα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Χθες, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει 9.688 κρούσματα από τα self test που έγιναν στα σχολεία είναι ο σημερινός -μέχρι στιγμής- απολογισμός.

Χθες, η επιστροφή των μαθητών έφερε πάνω από 15.000 κρούσματα σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τα σχεδόν 9.700 σημερινά κρούσματα, τα 1.000 αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα στα παιδιά.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

«Τρέχουν» για προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τα κενά
Αρον άρον τρέχει για προσλήψεις το υπουργείο Παιδείας μετά τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Σε δήλωσή της χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε η ανακοίνωση, επισήμανε για την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ότι «μαθητές, εκπαιδευτικοί, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς τήρησαν με συνέπεια το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προσερχόμενοι στις σχολικές μονάδες, με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη συνέργεια».

«Η μαζική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που έχει εξεταστεί ταυτόχρονα για κορονοϊό -1,6 εκατομμύρια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε 24 ώρες- είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία», προσέθεσε η κυρία Κεραμέως.