Στην δεύτερη δίκη καθαίρεσης (impeachment) εναντίον του τέως αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται ο γερμανικός Tύπος εστιάζοντας στην έναρξή της ενώπιον της Γερουσίας με την παρουσίαση βίντεο από τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. «Τα γεγονότα απαιτούν διευκρίνιση. Το τραύμα είναι πανταχού παρόν, όπως δείχνουν οι μαρτυρίες μελών του Κονγκρέσου περιγράφοντας τον φόβο τους και την οδύνη των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους» παρατηρεί σε σχόλιό της η Handelsblatt σημειώνοντας: «Και μόνο το κατηγορητήριο (σε βάρος του πρώην προέδρου) είναι ένα σημαντικό βήμα.

Η διαδικασία καθαίρεσης είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του αμερικανικού Συντάγματος. Το Κογκρέσο έχει καθήκον να κάνει χρήση αυτού του μέσου, προκειμένου να γίνει ομαλά η επιστροφή στην ημερήσια διάταξη μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο (…) Ο Τραμπ υπονόμευσε επί μήνες τη δημοκρατία με μια εκστρατεία κλονισμού της εμπιστοσύνης και οργής. Γι αυτό είναι αναπόφευκτο, οι Δημοκρατικοί και μια χούφτα Ρεπουμπλικανών να προσπαθούν να του αποδώσουν την πολιτική ευθύνη. Οτιδήποτε άλλο θα σήμαινε για τους μελλοντικούς προέδρους ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται τις συνέπειες αντίστοιχων πράξεων.»

Η Handelsblatt προβαίνει επίσης και σε μια σύγκριση με την πρώτη παραπομπή του Τραμπ: «Ακόμη και σήμερα η υπόθεση με την Ουκρανία λειτουργεί ως μια καλά τεκμηριωμένη μαρτυρία για το πώς ένας πρόεδρος καταχράται της εξουσίας του. Ακόμη κι αν ο Τραμπ εκ νέου αθωωθεί, η δίκη θα δείχνει πόσο μακριά τράβηξε τα όρια για το τι είναι εφικτό να γίνει και να λεχθεί στη μεγαλύτερη δημοκρατία της Δύσης. Γι αυτό δεν έχει σημασία αν ο Τραμπ βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο ή για γκολφ στο Mar-a-Lago. H αστυνομία και η εισαγγελία κάνουν ήδη τη δουλειά τους για την επιβολή του νόμου. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι και το Κογκρέσο να συμβάλει το μερίδιό του σε πολιτικό επίπεδο.»