Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε σήμερα το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού σε ζωντανή τηλεόραση από το νοσοκομείο Christiana Hospital στο Νιούαρκ του Ντέλαγουερ.

Ο Μπάιντεν έστειλε ένα μήνυμα στους Αμερικανούς ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

«Αριστερά είναι καλά», είπε στη νοσοκόμα που του χορήγησε το εμβόλιο εννοώντας το αριστερό του μπράτσο, «απλά προχωρήστε όποτε είστε έτοιμοι».

Ο Μπάιντεν έδωσε και τα εύσημα στην κυβέρνηση του Τραμπ, λέγοντας πως εργάστηκε αρκετά στο πλαίσιο της επιχείρησης Warp Speed, η οποία βοήθησε στην παροχή ενός γρήγορου εμβολίου.

«Το κάνω αυτό για να δείξω ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όταν θα είναι διαθέσιμο γι’ αυτούς το εμβόλιο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ότι η επαγρύπνηση τους επόμενους μήνες είναι ακόμη απαραίτητη.

«Θα χρειαστεί χρόνος», είπε, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις. «Εάν δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε, μην ταξιδεύετε», είπε. «Είναι πολύ σημαντικό», τόνισε.

Τέλος, ευχαρίστησε τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αποκαλώντας τους ήρωες. Η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, έλαβε το εμβόλιο ιδιωτικά, νωρίτερα τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο, και τον συνάντησε στο νοσοκομείο.