Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας επικύρωσε ποινή φυλάκισης εννέα ετών για τον Ρομπίνιο και τον φίλο του Ρικάρντο Φάλκο για σεξουαλική βία. 
 
Ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει καταδικαστεί για την ομαδική σεξουαλική επίθεση σε μια 23χρονη το 2013.

 Οι δικηγόροι του Ρομπίνιο έκαναν σήμερα την τελευταία τους προσπάθεια για την αποφυγή ή μείωση της ποινής, αλλά το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε εναντίον του.

 Τα γεγονότα συνέβησαν στο Sio Café, ένα γνωστό νυχτερινό κέντρο του Μιλάνου, τα ξημερώματα της 22ας Ιανουαρίου 2013. Προφανώς, ο Ρομπίνιο, ο Φάλκο και τέσσερις άλλοι φίλοι κακοποίησαν σεξουαλικά τη νεαρή γυναίκα. 
 
 Τότε ο Ρομπίνιο ήταν 29 ετών και ποδοσφαιριστής της Μίλαν.

 Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά το 2017 κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκιση.

 Η ιταλική δικαιοσύνη θα μπορούσε να ζητήσει την έκδοση του ποδοσφαιριστή και του Φάλκο, αλλά το Σύνταγμα της Βραζιλίας αποτρέπει την έκδοση Βραζιλιάνων, αλλά δεν αποκλείεται και οι δύο να εκτίσουν την ποινή τους σε φυλακή της πατρίδας τους.