Για έναν απλό επαγγελματία της πολιτικής επικοινωνίας, η άστοχη δήλωση του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, ότι… δε θα προσλάμβανε έναν διδάκτορα επειδή το να εκπονήσει διδακτορικό στην πιο παραγωγική ηλικία του δείχνει πως «δεν έχει διάθεση για δουλειά», είναι μία χονδροειδής γκάφα.

Όμως, για όσους ασχολούνται με την στρατηγική πολιτική, τα πράγματα είναι… χειρότερα: βλέπετε, η ΝΔ φαίνεται πως έχει μία σοβαρή υστέρηση στους νέους ψηφοφόρους -ειδικά από εκείνους που μπαίνουν κάθε φορά στην χορεία των ψηφοφόρων και ως εκείνους που φτάνουν στα 30-35 χρόνια τους.

Το χειρότερο είναι πως οι στρατηγικοί «νόες» του Μεγάρου Μαξίμου φοβούνται ότι οι ήδη προβληματικές σχέσεις της ΝΔ με τους νέους θα διαρραγούν εντελώς όταν η πανδημία υποχωρήσει και φανούν τα οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια που αφήνει πίσω της, όπως επίσης και όταν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη διαμορφώσει τη νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας.

Ως εκ τούτου, τέτοιες δηλώσεις όπως η αστόχαστη συνέντευξη Πατέλη έρχονται να επιδεινώσουν έτι περαιτέρω τις σχέσεις της ΝΔ με μία κατηγορία νέων που διαθέτουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και υποτίθεται ότι, ως επί της ουσίας «άριστοι», θα ήταν οι ιδανικοί μελλοντικοί ψηφοφόροι της ΝΔ. Αμ δε…