Μετά τις αποστάσεις που πήρε για το θέμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι σε σχέση με τα όσα φέρεται να λέει ο Νίκος Παππάς στο Σάμπι Μιωνή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστειλε κι άλλο μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη φορά παίρνοντας αποστάσεις από την βασική γραμμή αντεπίθεσης του Νίκου Παππά που έγινε και σημερινό πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Αυγή, σχετικά με υποτιθέμενα χρήματα που ο Σταύρος Παπασταύρου πήρε, προκειμένου να κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς το 2015, ενώ η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο από τις 7 Ιουλίου 2019 από την Ελένη Τουλουπάκη.

Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα ο κ.Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως δεν έχει κανένα στοιχείο και σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας.

«Δεν αναφέρθηκα στην φερόμενη μίζα των 2,6 εκ που αναφέρεται σε Παπασταυρου Σαμαρά διότι δεν γνωρίζω και δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο αθωότητας».

Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός έστειλε κι άλλο μήνυμα με αφορμή την φημολογία που ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει τον κ Παπαγγελόπουλο και δεν τον υποστηρίζει στην προανακριτική επιτροπή, λέγοντας με νόημα πως στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί είναι μόνο αυτός ο στόχος των επιθέσεων.

«Από που φαίνεται πως εγώ και ο Κοντονής κρίναμε; Εμείς είπαμε γενικά για το σκάνδαλο. Την ίδια δήλωση κάναμε με τον Κοντονή. Μέχρι να βγει η κατηγορία Ράικου για Ρασπουτιν η μόνη κατηγορία ήταν πως έκανα αυτή τη δήλωση. Όμως και ο Κοντονής την ίδια δήλωση είχε κάνει. Γιατί εξαιρείται ο Κοντονής; Απομονώσανε εμένα γιατί ήμουν ο στόχος. Γιατί επίσης μόνο εγώ κι όχι ο Τσιπρας; Δεν τολμάνε να τα βάλουν με τον Τσίπρα. Εμένα με θεωρήσατε αδύναμο στόχο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα με εγκαταλείψει. Διαπίστωσα πως στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι. Δεν πουλάνε. Εάν το είχα στήσει με Τσίπρα το όλο θέμα, ο Τζανακοπουλος τι πήγε να ρωτήσει τη Δημητρίου;»

Πάντως και σήμερα ο κ.Παπαγγελοπουλος έριξε δυνατές βολές κατά εισαγγελικών λειτουργών για τα όσα είπαν εναντίον του στις καταθέσεις τους στην προανακριτική

«Αυτός είναι ο Αγγελής. Παραλλάσσει τις ιδέες του με βαση τις κομματικές εξελίξεις. Και από που κι ως που καταθέτει διαβαθμισμένα έγγραφα που δεν έπρεπε να έχει στην κατοχή του; Η Δικαιοσύνη οφείλει να αυτοκαθαρθεί από μόνη της. Η κα Ράικου έπρεπε ήδη να έχει υποβάλλει την παραίτησή της. Να απαλλάξει τη Δικαιοσύνη από την παρουσία της. Και επίσης να μας πει η κα Ράικου εαν ο κ. Σαμαράς πληρώνει την υποτροφία των παιδιών της. Ο Αθανασίου έχει κι αυτός πολύ άσχημο ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Θα τα αποκαλύψω κι αυτά».

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική

Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν: Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις με τους διαλόγους όπου ο κ Παππάς περιγράφει το παραδικαστικό μαγαζί που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αγωνία ο κ. Παπαγγελόπουλος φώναξε στην επιτροπή «γιατί μόνο εμένα». Πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διακίνηση των fake news της δήθεν μίζας, λέγοντας επί λέξει ότι δεν έχει κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Σαμάρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον παραδικαστικό πανικό του αντί να λασπολογεί και να αναρωτιέται για τις στοχευμένες ερωτήσεις του εισηγητή μας ,να προβληματιστεί για τις ψευδείς απαντήσεις του κ.Παππα.