Τον… Βλαντίμιρ Πούτιν αντί για τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε ο Μπόρις Τζόνσον για την «εμπνευσμένη ηγεσία του» από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου διαπράττοντας γκάφα μεν, αλλά λέγοντας την αλήθεια δε.

Άλλωστε ως λάτρης των Αρχαίων Ελλήνων θα πρέπει να ξέρει πως «γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέγει».

Αυτό είχε στο μυαλό του και αυτό είπε γιατί χαζός δεν είναι. Ξέρει πολύ καλά ποιος και τι είναι ο Ζελένσκι άλλο ότι δεν τον συμφέρει για να το παραδεχτεί δημοσίως.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι είναι σημαντικό «να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της άμυνας των Ουκρανών» καθώς ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, κίνηση που ερμηνεύεται ως μεγάλη κλιμάκωση από τη Δύση.

Απαριθμώντας τις επιτυχίες της Ουκρανίας ο Τζόνσον ευχαρίστησε… τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προτού αντιληφθεί το σφάλμα του και ευχαριστήσει τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

«Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμων, εν μέρει και των όπλων που είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε, συγχαίρω τον τιμημένο φίλο μου (Τζέιμς Χίπι) για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον οπλισμό που στέλνουμε, είναι μακρά η λίστα.

Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε και έσπευσε να διορθώσει:

«την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολόντιμιρ Ζελένσκι, συγχωρείστε με, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποπεμφθεί τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα τμήματα στα βορειοανατολικά της χώρας γύρω από το Χάρκοβο.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε στη συνέχεια ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει «περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη» και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος.