Η ιστοσελίδα hellasjournal.com του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου ήταν από εκείνες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα Πέτσα.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ενώ όλα τα ΜΜΕ έχουν πληρωθεί κανονικά μέσω του υπουργείου Οικονομικών, η hellasjournal.com δεν έλαβε ποτέ το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε συμφωνηθεί.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία που ακολουθεί:

Η ιστοσελίδα μας θεωρεί λάθος ότι αποφασίστηκε να κοπούν από την «καμπάνια» μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι η εκστρατεία ήταν μέρος μίας εθνικής προσπάθειας για να μην σαρώσει και την Ελλάδα ο ιός.

Η κυβέρνηση και οι πολίτες τα κατάφεραν και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όμως, η συμπεριφορά που παρατηρήθηκε τους μήνες του καλοκαιριού ξεπέρασε τα όρια του απαράδεκτου.

Η Ελλάδα πλέον κινδυνεύει με νέο «κλείσιμο», ως ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το δεύτερο κύμα του κορωναϊού. Έγιναν απίστευτα λάθη. Ενώ οι πολίτες έδειξαν εξαιρετική πειθαρχία στο πρώτο κύμα, αυτό το διάστημα δείχνουν μαζική απειθαρχία. Και η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Έχουμε εκπλαγεί με το “αλαλούμ” των στελεχών της, διότι γίναμε μάρτυρες της απόλυτης αποτελεσματικότητάς τους στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα σκληρά μέτρα, διότι η έξαρση της πανδημίας θα καταφέρει καίριο πλήγμα στην πολύπαθη οικονομία της χώρας.

Επιστρέφοντας στην εκστρατεία του Μαρτίου, θυμίζουμε ότι σε παλαιότερο κείμενο μας υποστηρίξαμε ότι οι δημοσιεύσεις έπρεπε να γίνουν δωρεάν απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης. Καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση θέλησε με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει τα ελληνικά ΜΜΕ για να σωθούν και οι θέσεις εργασίας δημοσιογράφων και άλλων συναδέλφων στο χώρο της ενημέρωσης. Έπρεπε, όπως αναφέραμε παραπάνω να δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως η συγκεκριμένη διαφήμιση, που αποδείχθηκε ότι βοήθησε σημαντικά για να πειθαρχήσουν οι πολίτες, οι οποίοι έδειξαν μία άνευ προηγουμένου υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ο χειρισμός ήταν λάθος, άσχετα αν δεν το παραδέχονται οι αρμόδιοι της κυβέρνησης.

Στη διαφημιστική “καμπάνια” συμπεριλήφθηκε και η ιστοσελίδα μας. Συνολικά μας είπαν ότι θα δοθούν 20 χιλιάδες ευρώ. Όπως σημειώσαμε τότε, επειδή επρόκειτο για κοινωνικό μήνυμα, θα έπρεπε να γίνουν όλες οι δημοσιεύσεις ενημέρωσης στους πολίτες δωρεάν.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο Οικονομικών πλήρωσε όλα τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στη δημοσιοποίηση της εκστρατείας “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”. Στα πλαίσια της εκστρατείας ανεβάσαμε το διαφημιστικό μήνυμα, και δημοσιεύσαμε όλα τα δελτία Τύπου.

Καθημερινά δημοσιεύαμε και ενημερωτικά κείμενα διότι επρόκειτο για εθνική προσπάθεια εναντίον της πανδημίας. Συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι και σήμερα. Είναι υποχρέωση μας.

Το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι στιγμής, δεν έχει πληρώσει τις 20 χιλιάδες ευρώ, που είχε αποφασίσει να δώσει στην ιστοσελίδα μας, ενώ έχει πληρώσει όλα τα άλλα ΜΜΕ. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε μας ενδιαφέρουν οι λόγοι της λήψης αυτής της απόφασης. Άλλωστε, η πρόταση μας ήταν να δεσμευθούν όλα τα ΜΜΕ να επιστρέψουν τα χρήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Απλά θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, για να μην αιωρούνται οι λάθος εντυπώσεις. Άλλωστε, η πολιτική της ιστοσελίδας δεν άλλαξε επειδή η κυβέρνηση έδωσε το πληρωμένο διαφημιστικό μήνυμα. Παραμένει ανεξάρτητη, δημοσιεύονται όλες οι απόψεις όλων των κομμάτων, εκτός της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης. Και οι γνώμες των συνεργατών μας δεν λογοκρίνονται ακόμα και αν διαφωνούμε.

Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με τον ίδιο ζήλο την ενημέρωση. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα εθνικά θέματα. Και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις χωρίς δική μας παρέμβαση. Έχουμε τη δημοφιλή στήλη ΓΝΩΜΕΣ όπου δημοσιεύονται οι θέσεις όλων, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος και σεβασμό στους αναγνώστες μας, οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι οι διαφημίσεις είναι η μοναδική πηγή εσόδων της ιστοσελίδας μας και φυσικά οι μέτοχοι της Hellas Journal, που φροντίζουν να εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία της. Δεν έχουμε κρυφούς χρηματοδότες, ούτε “νονούς”. Η ιστοσελίδα μας, που κερδίζει καθημερινά νέους αναγνώστες και σπάει τα ρεκόρ επισκεψιμότητας το ένα μετά το άλλο, είναι απόλυτα εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις της και φροντίζουμε πάντα να πληρώνονται οι συνεργάτες μας στις 30 του κάθε μήνα.

Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που μας τιμούν διαβάζοντας τα κείμενα της ιστοσελίδας μας. Ευχαριστούμε και τους λίγους διαφημιστές μας που βοηθούν να παραμείνει ζωντανή η Hellas Journal.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνεργάτες μας. Αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες…