Σε δύσκολη θέση φέρνει τα τελευταία 24ωρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τόσο το φιάσκο με την υπόθεση του φυγόποινου Παππά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που έχει γελοιοποιήσει τη χώρα διεθνώς, όσο και η απαράδεκτη δήλωση ότι η επέκταση στα 12 μίλια είναι «εθνικισμός» έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος έσπευσε να αδειάσει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ κορυφαία στελέχη της ΝΔ δεν διστάζουν να υπενθυμίσουν πως πρόκειται για μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ που εκθέτει την γαλάζια παράταξη.

Την ίδια ώρα έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Πειραιώς από οργισμένους «νεοδημοκράτες» που ζητούν την απομάκρυνση του «ΠΑΣόκου σημιτικού», Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι πιέσεις που ασκούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τελευταίες ώρες είναι εντονότατες και αφορούν στην απομάκρυνσή του στον φημολογούμενο επικείμενο ανασχηματισμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενώ αρχικά ούτε καν το σκεφτόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση της απομάκρυνσης του Χρυσοχοΐδη καθώς δεν μπορεί να παραβλέψει την επιθυμία κορυφαίων γαλάζιων στελεχών και φυσικά της βάσης του κόμματος.