Υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για επερχόμενο ανασχηματισμό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πληροφορίες που μάλιστα διαρρέονται από το μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μεταδίδει το newsbreak.gr, κορυφαίος υπουργός δίπλα στον πρωθυπουργό επιθυμεί διακαώς και ανεξήγητα κατά πολλούς, την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καιρίδη και μάλιστα πλησίον του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια. Το γιατί τέτοια πρεμούρα να υπουργοποιηθεί ο Καιρίδης και μάλιστα σε τέτοια θέση, μόνον ο υπουργός το ξέρει. Όπως μόνο ο συγκεκριμένος υπουργός ξέρει την σκοπιμότητα των δηλώσεων που έχει κάνει αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, χωρίς ο ίδιος να έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος!

Οι σώφρονες του Μαξίμου, σύμφωνα πάντοτε με το ίδιος δημοσίευμα, όπως είναι λογικό, συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να μην κάνει κανένα τέτοιο αστείο και υπουργοποιήσει τον Καιρίδη. Διότι οι αντιδράσεις που θα προκληθούν στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα είναι τεράστιες. Αυτό φαίνεται ότι έως σήμερα προβληματίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν έχει ενδώσει στις πιέσεις του κορυφαίου υπουργού του.

«Εδώ έκανε πρόεδρο την Σακελλαρόπουλου, στον Καιρίδη θα κολλήσει» έλεγε με πικρία ιστορικό στέλεχος της παράταξης που διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, θεωρώντας το σενάριο υπουργοποίησης του κ. Καιρίδη εξαιρετικά πιθανό.