Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μάσλοβ μοιράστηκε τις σκέψεις του για την σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Η σχέση μεταξύ Μόσχας και Αθήνας έχει καταστραφεί εντελώς και δεν υπάρχει καμία συνεργασία, ούτε επαφές μεταξύ τους τώρα, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

«Εν τω μεταξύ, οι πολίτες της Ελλάδας επικρίνουν δριμύτατα την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια, με τις ενέργειές της, έφερε τα πράγματα στο σημείο που η Ελλάδα έχει γίνει μια μη φιλική χώρα για τη Ρωσία. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ότι η Ρωσία δεν έκανε ποτέ τίποτα κακό για την Ελλάδα».

«Από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν καταστραφεί εντελώς· δεν υπάρχουν πια. Η πολιτική των ελληνικών αρχών οδήγησε στο γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας τερματίστηκε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

« Τον τελευταίο καιρό, ίσως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, υπάρχει κυρίως στο Διαδίκτυο ένα υλικό πιο αντικειμενικό, με πιο νηφάλιες προσεγγίσεις για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Όλο αυτό το διάστημα, προκύπτει το ερώτημα τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας. Είναι σαφές πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια πολιτική συζήτηση. Η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση, παραμένει σταθερά προσκολλημένη στις ΝΑΤΟϊκές και ευρωπαϊκές θέσεις για το ζήτημα της Ρωσίας».

«Δεν υπάρχει συνεργασία και δεν υπάρχουν επαφές» μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας αυτή τη στιγμή, είπε και πρόσθεσε:

«Με άλλα λόγια, όλα τα επιτεύγματα και ολόκληρη η ποικιλία των διμερών σχέσεων που συσσωρεύτηκαν για δεκαετίες, κυριολεκτικά μηδενίστηκαν μέσα σε λίγες μέρες».