Ήταν Ιούνιος του 2018 όταν στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” επιρροής του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη είχε δημοσιευτεί η φωτογραφία της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ, ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την Γερμανία όπου και θα συναντούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Σολτς και Ζεεχόφερ.

Όπως έγραφαν τότε οι εφημερίδες μόλις ο κ. Μητσοτάκης είχε πληροφορηθεί την είδηση είχε γίνει έξω φρενών. «Δεν μου αρέσει τα στελέχη μας να πίνουν καφέ με το Νίκο Παππά», σχολίαζε σε συνεργάτες του, ενώ είχε καλέσει αμέσως στο κινητό του τον Γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη και νυν υφυπουργό Αθλητισμού και του είχε δώσει την εξής οδηγία: «Κάλεσέ τον και ζητείστε του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ιδρύει κόμμα. Αν δεν το κάνει, να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίας διαγραφής του».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε εκτελέσει στο ακέραιο τις εντολές που είχε πάρει και ειχε καλέσει τον Κωνσταντίνο Μίχαλο το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είχαμε πληροφορηθεί τότε από τις εφημερίδες είχε ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

-Κωνσταντίνε, θα μιλήσουμε σήμερα με την κομματική σου ιδιότητα…

-Δεν καταλαβαίνω είναι νέα διάλεκτος αυτή;

-Το ποτήρι ξεχείλισε! Κάνεις δημόσιες συναντήσεις με υπουργούς και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι κάνεις κόμμα. Πρέπει να απολογηθείς!

Ο κ. Μίχαλος εξοργισμένος είχε απαντήσει:

-Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Ντροπή σας! Εσύ έδωσες την φωτογραφία στην ιστοσελίδα και διοχέτευσες τις φαντασιώσεις σου περί κόμματος. Και θα απαντήσω εγώ στις φαντασιώσεις σας; Αρνούμαι!

Έχει άραγε κανένας κάποια αμφιβολία για τις ιδιαίτερες σχέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει σίγορα είναι το εξής: Για ποιον λόγο δεν βρίσκεται ήδη εκτός κυβέρνησης ενώ έχει προκαλέσει πρωτοφανές χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.