Συστάσεις προς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λέσβο να στασματήσουν να απορρίπτουν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού μετά την καταστροφή του ΚΥΤ έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωσή του σχετικά, ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.

Αναλυτικά στη δήλωσή του σημειώνει:

«Μετά τη χθεσινή άκαρπη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στην Μυτιλήνη με τους Δημάρχους και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τους απευθύνω κάλεσμα ευθύνης, ώστε να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποφασιστικά στην εξεύρεση λύσης αμέσως. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και η Αυτοδιοίκηση στο νησί έχει χρέος να προτείνει τόπους άμεσης υποδοχής των μεταναστών που είναι στους δρόμους, με όρους απόλυτης ασφάλειας για τους κατοίκους του νησιού και τους μετανάστες, και ταυτόχρονα να μην αρνείται με στείρο και άγονο τρόπο, όλες τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από την πλευρά της πολιτείας.

Δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε ούτε την υγειονομική προστασία των πολιτών και προφανώς ούτε την εθνική μας ασφάλεια.

Σε αυτές τις συνθήκες που βρισκόμαστε, οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε απολύτως ενωμένοι».