Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο… «δημοκράτης» είναι καθώς ανέβασε στα social media φωτογραφία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μεντβεντσούκ με χειροπέδες.

Όπως ανακοίνωσε ο Β.Ζελένσκι ο Β.Μεντβεντσούκ συνελήφθη έπειτα από μια «επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων». Στη φωτογραφία που ανάρτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μετά τη σύλληψη του Μεντβεντσούκ, τον δείχνει να φορά τη στολή του ουκρανικού στρατού.

Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, είναι πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Για τη Ζωή» και η σύλληψη του δείχνει για ακόμη μια φορά το καθεστώς που υπάρχει στην Ουκρανία και παράλληλα μας προκαλεί πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η δημοκρατία την οποία υποτίθεται ότι υπερασπίζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προτείνω στην Ρωσική Ομοσπονδία: ανταλλάξτε αυτόν τον άντρα σας με τα αγόρια μας που κρατούνται τώρα στη ρωσική αιχμαλωσία», είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία νωρίς το πρωί την Τετάρτη, εννοώντας φυσικά τους νεοναζί του Αζόφ!

Ο κ. Μεντβεντσούκ «να γίνει παράδειγμα για εσάς. Ακόμα κι ο πρώην ολιγάρχης δεν μπόρεσε να ξεφύγει. Χωρίς να μιλήσουμε για λιγότερο σημαντικούς εγκληματίες (…). Τους πιάσαμε όλους», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Ποιος είναι ο Β.Μεντβεντσούκ;

▪️ Επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στο ουκρανικό κοινοβούλιο, «Opposition Platform – For Life»

▪️ Στάθηκε απέναντι στα γεγονότα στην Μαϊντάν του Κιέβου του 2014 και την ανατροπή του νόμιμου προέδρου Γιαννουκόβιτς από ναζί και δυτικούς

▪️Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τον Medvedchuk ως «σύμμαχο του Πούτιν»

▪️ Οι δημοσκοπήσεις το 2021 έδειξαν ότι το “Opposition Platform – For Life” ξεπέρασε το “Servant of the People” του Zelensky ως το πιο δημοφιλές κόμμα στην πολιτεία

▪️Σε αντίποινα, ο Ζελένσκι φαινομενικά έκλεισε μέσα ενημέρωσης που σχετίζονταν με τον Μεντβεντσούκ και τον συνέλαβαν με κατηγορίες για «προδοσία».

Ο Μεντβεντσούκ έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι είναι «φιλορώσος», επιμένοντας ότι το κόμμα του εκπροσωπεί εκατομμύρια απλούς Ουκρανούς. Τον Φεβρουάριο του 2021, κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία στην Ουκρανία και να καταστείλει την νόμιμα εκλεγμένη αντιπολίτευση.