Ο «Λάμπρος» της 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, πέρασε τις πύλες των φυλακών για να επιστρέψει από την πρώτη του άδεια εδώ και 20 χρόνια που παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας», ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, καταδικασμένος ως αρχηγός της 17Ν κατάφερε μετά από πολλές προσπάθειες να εξασφαλίσει τριήμερη άδεια, την οποία πέρασε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο σπίτι του.

Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» με τις σφοδρές αντιδράσεις που εξέφραζαν σε άλλες περιπτώσεις με αφορμή το αίτημα μεταγωγής του έτερου στελέχους της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, να αποτελούν ως φαίνεται παρελθόν, είτε γιατί κανείς δεν έμαθε για την άδεια είτε γιατί πλέον έχουν ξεπεραστεί τα πάθη του παρελθόντος.

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει καμία μεταμέλεια για αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραφε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο σημερινός Πρωθυπουργός.

«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια στον Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή» τόνιζε η Ντόρα Μπακογιάννη την ίδια περίοδο.

Όλα αυτά ωστόσο φαίνεται πως τώρα αποτελούν παρελθόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως χθες, την ώρα που επέστρεφε στον Κορυδαλλό από άδεια ο «Λάμπρος» της 17Ν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπέλυε επίθεση εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – χωρίς να τον κατονομάσει – ισχυριζόμενος πως «Στη χώρα όπου ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνας έχει δημόσιο βήμα, αρθρογραφεί σε ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, προβάλλοντας απόψεις που παρεμπιπτόντως ταυτίζονται και με απόψεις πολιτικού κόμματος, κάθε συζήτηση περί ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον σουρεαλιστική», για να συμπληρώσει σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Είπα ότι οι απόψεις που διαβάζαμε, ταυτίζονται με τις απόψεις που έχουν κατατεθεί για τα ίδια θέματα, μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής με πολιτικά κόμματα. Δημοσιογράφοι είστε, αν τα διαβάσετε, νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε την απάντηση».