Σε άρθρο με τον λιτό τίτλο «Η υπόθεση Λιγνάδη» η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) κάνει λόγο για μία σεισμική δόνηση με «καθαρτική λειτουργία» που συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη. Και εξηγεί: «Από τότε που η Σοφία Μπεκατώρου, τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, δημοσιοποίησε τον βιασμό που υπέστη ως νεαρή αθλήτρια από παράγοντα της ομοσπονδίας, όλο και περισσότερα θύματα σεξουαλικής βίας τολμούν να μιλήσουν. Το κύμα του #MeToo ξεδιπλώθηκε με καθυστέρηση και τώρα έφτασε στον χώρο του Πολιτισμού. Γνωστοί θεατράνθρωποι και ηθοποιοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φραστικές και σωματικές επιθέσεις, που ξεπερνούν τα όρια».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης εστιάζει στους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική: «Όταν στις 19 Φεβρουαρίου εμφανίστηκε στην τηλεόραση ένα ακόμη θύμα και έκανε λόγο για βιασμό από τον Λιγνάδη, ο οποίος δεν μπορεί να έχει παραγραφεί, η Μενδώνη έσπευσε να συγκαλέσει συνέντευξη τύπου, όπου αποκάλεσε τον επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου ‘επικίνδυνο άνθρωπο’, ο οποίος την ξεγέλασε. Ξαφνικά η υπουργός ισχυριζόταν ότι η ίδια είχε ζητήσει την παραίτησή του και ότι επίκειται ποινική δίωξη εναντίον του Λιγνάδη. Επιπλέον δήλωσε με κάποια μεγαλοστομία ότι ο χώρος του Πολιτισμού στην Ελλάδα χρειάζεται μία ‘κάθαρση’. Μετά από αυτούς τους ελάχιστα πειστικούς χειρισμούς η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της υπουργού. Αλλά και το ισχυρό σε επιρροή Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών υποστηρίζει πλέον το αίτημα αυτό. Όπως έγινε γνωστό συν τοις άλλοις, το 2019 η Μενδώνη είχε αγνοήσει την προβλεπόμενη προκήρυξη θέσης και, για λόγους ‘δημοσίου συμφέροντος’, όρισε απευθείας τον Λιγνάδη ως επικεφαλής του πιο σημαντικού ελληνικού θεάτρου».