Το ότι τηλεοπτικές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν πολλές «αμερικανιές» το ξέραμε. Τώρα εμφανίστηκε και ο αρχιτέκτονας της εικόνας του Μητσοτάκη: στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίπλα του τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο Σταν Γκρίνμπεργκ, που θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής του στις εκλογές του 2019.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Greenberg Quinlan Rosner Research έχει στο βιογραφικό του την ευθύνη για τις προεκλογικές καμπάνιες του Μπιλ Κλίντον, του Τόνι Μπλερ, του Γκέρχαρντ Σρέντερ, του Ν. Μαντέλα.

Μόνο που στην περίπτωση Μητσοτάκη είναι…εθελοντής. «Όχι, δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του Πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους» θα πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Εντάξει. Γιατί προς στιγμήν πιστέψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάταια προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους παγκοσμίως, ο κ. Γκρίνμπεργκ, συνοδεύει τον κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επειδή είναι απλά «φίλος του από παλιά» και μάλιστα «δεν πληρώνεται από πουθενά» αλλά παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν».

Δεν αμείβεται χοντρά ο Γκρίνμπεργκ, αλλά κάποιος μας δουλεύει χοντρά.