Τη σκυτάλη των νέων εμπρηστικών τουρκικών δηλώσεων πήρε από τον Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022, υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι αυτή που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική, κατηγορώντας παράλληλα την Τουρκία με περίσσεια υποκρισία.

«Δυστυχώς, η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της. Συνεχίζει επίμονα τις πρωτοφανείς διεκδικήσεις της στον κόσμο, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τη λογική και τα γεγονότα, χωρίς να διδαχθεί από την ιστορία» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Όπως συμπλήρωσε, «η Ελλάδα, που μεγάλωσε τρεις φορές σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα την τουρκική δημοκρατία για επεκτατισμό. Είναι αδύνατο να εξηγηθεί με ιστορικά δεδομένα και λογική. Αυτό είναι υποκρισία. Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες προσπάθειες συμμαχίας είναι μάταιες προσπάθειες Συνεχίζουμε την έκκλησή μας για διάλογο, απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη» είπε.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος επανήλθε στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου. ο Έλληνας κυβερνητικός εκρπόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε κάνει λόγο για «ανιστόρητους ισχυρισμούς και έωλα μυθεύματα» που «δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

Όπως τόνισε, «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων».