Ο Άρης Πορτοσάλτε που είχε ασκήσει σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα όταν είχε μιλήσει για «ξεστοκάρισμα» στα εμβόλια της AstraZeneca, πλέον παραδέχεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε.

Μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού ν’ αλλάξει τη σύστασή της σε ό,τι αφορά στη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο πλέον συστήνει μόνο για τις ηλικίες άνω των 60, ο… αντι-αντιπολιτευτικών αισθημάτων Άρης Πορτοσάλτε, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίκιο στις επισημάνσεις του, πριν μερικές εβδομάδες, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της εμβολιαστικής εκστρατείας, μιλώντας για «ξεστοκάρισμα».

«Η κυβέρνηση δικαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα;» ρώτησε η Μαρία Αναστασοπούλου τον Άρη Πορτοσάλτε κι αυτός απάντησε: «Δυστυχώς ναι. Νομίζω ότι είναι σε έναν διαγωνισμό. Πώς θα διαχειριστούμε καλύτερα το AstraZeneca. Δηλαδή είναι σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Σαν να τους έβαλαν διαγώνισμα. Τι καλύτερο θα κάνουμε για να διαχειριστούμε το AstraZeneca; Τι μπάχαλο θα κάνουμε; Ελάτε πουλάκια μου όλα μαζί. Πείτε ότι θα ερχόταν τώρα η κυβέρνηση να δικαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα που είπε για ξεστοκάρισμα, τι άλλο να κάνω; Τι άλλο να γίνει δηλαδή; Υπάρχει και ένα θέμα για εκείνες τις κατηγορίες που άνοιξαν το 30-40 μόνο για το AstraZeneca. Τι θα πει μόνο AstraZeneca; Κάτω υπό τις παρούσες συνθήκες πώς είπε μόνο; Μόνο;»

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρης Πορτοσάλτε είχε ασκήσει δριμεία κριτική στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ξεστοκαρίσματος» των εμβολίων της AstraZeneca.

Η δήλωση αυτή έγινε στις 28 Απριλίου, όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ΑΝΤ1 επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της εμβολιαστικής επιχείρησης και για τις καθυστερήσεις.

Η συνέντευξη είχε δοθεί μια ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης ν’ ανοίξει την εμβολιαστική πλατφόρμα τις ηλικίες 30-39, αλλά μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca και ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει χαρακτηριστικά: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο. Θα μιλήσω καθαρά και θα πω ότι δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο», επισημαίνοντας ότι οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.