Το «πράσινο» παζλ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας τις θέσεις που έχουν μείνει «ορφανές» μετά την εσωκομματική διαδικασία. 
Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται το προσεχές διάστημα (ίσως και μέσα στην εβδομάδα) να ανακοινώσει τα… νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος.


Τα ισχυρά χαρτοφυλάκια στα «μάτια» και τα «αυτιά» του Ανδρουλάκη


Η θέση του εκπροσώπου Τύπου αποτελεί το «κλειδί», καθώς ναι μεν ο Απ. Πάνας μοιάζει ως το φαβορί, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Το συγκεκριμένο πόστο, άλλωστε, θεωρείται κομβικής σημασίας για τον κ. Ανδρουλάκη, καθώς γνωρίζει ότι επικοινωνιακά το κόμμα πρέπει να εμφανιστεί ιδιαίτερα δυνατό, προκειμένου να μην χάσει τη δυναμική που απέκτησε κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ρόλο θα κατέχει και ο Π. Βλάχος στο επικοινωνιακό επιτελείο, που είναι από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη.


Την ίδια ώρα, ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να δώσει ισχυρά «χαρτοφυλάκια» τόσο στον Ν. Σπυρόπουλο όσο και στον Στέφανο Ξεκαλάκη, οι οποίοι θα αποτελέσουν τα «μάτια» και τα «αυτιά» του ιδίου στο εσωτερικό του κόμματος. Οι δύο γνωρίζουν άριστα την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και μάλιστα θεωρείται ότι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του νυν προέδρου ειδικά στην επαρχία έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων. Υπό αυτό το πλαίσιο είναι βέβαια ότι ακόμα και… άτυπα (δηλαδή χωρίς κάποιον… τίτλο) θα πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνοντας σημαντικά «πόστα».


Σε ότι αφορά τη θέση του γραμματέα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης αναμένεται να μείνει μέχρι νεοτέρας, εκτός εάν ο ίδιος αποφασίσει να παραιτηθεί. Μέχρι το Συνέδριο του κόμματος αναμένεται να παραμείνει, δεδομένου ότι όπως τονίζουν συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκης δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνουν «εκκαθαρίσεις». 


Με άλλα λόγια, όπως υπογραμμίζουν όλοι όσοι παράγουν έργο θα έχουν θέση στην επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, είτε στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου είτε κάποιον άλλο υποψηφίου. Εξάλλου αυτό φάνηκε κι από τις τοποθετήσεις της κυρίας Νάντιας Γιαννακοπούλου για παράδειγμα ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, η οποία ανοιχτά είχε στηρίξει τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Ένα απο τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση είναι η αξιοποίηση του πρώην εκπροσώπου Τύπου, Παύλου Χρηστίδη. Δεδομένο θεωρείται ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ενώ υπάρχουν αρκετές σκέψεις να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, αφού θεωρείται νέος και άφθαρτος. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι στην πρώτη του ομιλία ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν μήνυμα ανανέωσης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα έμπειρα στελέχη θα τεθούν αυτομάτως στην άκρη. Επί παραδείγματι ο Κ. Σκανδαλίδη ανέλαβε πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, καθώς θεωρήθηκε ότι η εμπειρία του θα βοηθήσει αρκετά στις επικείμενες εκλογικές μάχες.


Ο τελευταίος γρίφος ακούει στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Μέχρι στιγμής το επιτελείο Ανδρουλάκη τηρεί στάση αναμονής ως προς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού. Πρόθεσή τους φυσικά είναι να συνυπάρξουν αρμονικά κάτω από την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ, κάτι που έμπειροι πάντως παρατηρητές εκτιμούν ότι είναι εξόχως δύσκολο