Η προφυλάκιση ή μη του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του κρίνεται αυτή την ώρα, στη διάσκεψη που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στον 30ο τακτικό ανακριτή και τον εισαγγελέα.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων οι οποίοι μέχρι το απόγευμα θα γνωρίζουν εάν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται και υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν κατά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Τόνισαν μάλιστα πως η μοναδική σχέση τους με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν το γεγονός πως τους είχε προσλάβει ως φρουρούς μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία του.