Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασάμ Σουλειμανί θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών που θα έχουν αύριο στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Πούτιν κατά την διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του στην Τουρκία θα παραστεί στην επίσημη τελετή εγκαινίων του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και θα συζητήσει με τον Ερντογάν για την κατάσταση στην Συρία και την Λιβύη

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών Πούτιν -Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε πως η κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Πούτιν στη Συρία, ο εκπρόσωπος τύπου του Τούρκου προέδρου είπε : «Ο Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα τη Συρία, αυτό είναι υπόθεση της Ρωσίας. Εάν έχει κάποιες παρατηρήσεις, μπορεί να τις μοιραστεί με τον πρόεδρο μας. Η δική μας θέση είναι σαφής: βλέπουμε ότι (ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ) αλ Άσαντ δεν είναι ο ηγέτης εκείνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών του του προέδρου μας με τον Πούτιν οι εξελίξεις στο Ιντλίμπ θα είναι ένα από τα κύρια θέματα»