Οι σοκαριστικές μαρτυρίες της Τζένης Μπότση και της Αγγελικής Λάμπρη για την σεξουαλική παρενόχληση (vids)

«Το 1994 είχα τελειώσει τη σχολή. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε να πάω σε κάποιο θέατρο για να δούμε ένα έργο […] Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούταν», ανέφερε η ηθοποιός Τζένη Μπότση σε συνέντευξη της σχετικά με την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση προ ημερών μαζί με τις Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά από γνωστό συνάδελφό τους και σκηνοθέτη. Σε αποκαλύψεις και για τη δική της υπόθεση προχώρησε και η Αγγελική Λάμπρη.

Η μαρτυρία της Αγγελική Λάμπρη

Τη δική της τραυματική εμπειρία με τον ίδιο άνθρωπο αποκάλυψε και η Αγγελική Λάμπρη, η οποία προχώρησε στην κοινή καταγγελία με την Τζένη Μπότση. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωσε πριν από 22 χρόνια. «Το θυμάμαι και ταράζομαι. Ήταν το 1998, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή. Με πήρε τηλέφωνο ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και μου είπε ότι θέλει να με δει για μία ακρόαση. Μου μίλησε για ένα συγκεκριμένο έργο και ότι έψαχνε μία ηθοποιό. Μου είπε να φοράω συγκεκριμένα ρούχα και μου όρισε την ημερομηνία της ακρόασης», είπε και συνέχισε:

«Όταν πήγα στο θέατρο, μπήκα μέσα και εκείνος κλείδωσε την πόρτα. Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ γιατί δεν συμβαίνει αυτό γενικώς. Ρώτησα γιατί κλείδωσε την πόρτα και μου απάντησε για λόγους ασφαλείας. Ανέβηκα στην σκηνή και ανέβηκε κι εκείνος μετά από λίγο και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να έρχεται πάρα πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα και να φοβάμαι. Κι όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα, λέγοντας πως δεν νιώθω καλά. Είπα τη δικαιολογία ότι είμαι άρρωστη για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Επέμενα πάρα πολύ. Εκείνος μου έλεγε ότι η οντισιόν θα έπρεπε να γίνει εκείνη τη μέρα. Περισσότερο ταραγμένη του έλεγα ότι δεν μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή οντισιόν και τον παρακάλεσα να φύγω».

«Φοβήθηκα πολύ, κατέβηκα από τη σκηνή και κατέβηκε και εκείνος από την άλλη μεριά της σκηνής και στάθηκε απέναντι μου. Κι ενώ ήμουν σοκαρισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω και εκείνος προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα πως δεν ήταν κανείς εκεί να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα, δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό, ήταν πολύ σοκαριστικό».