Η Ματίνα Παγώνη τόνισε σήμερα ότι αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με τη μετάλλαξη Ομικρον. «Σωστά ανοίγουν και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», είπε για το άνοιγμα των σχολείων.

«Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε μια ανηφόρα ακόμα με την Ομικρον», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι το Σαββατοκύριακο, κατά την εφημερία της, έγιναν 59 νέες εισαγωγές από τις οποίες οι περισσότερες ήταν με Ομικρον.

«Από αυτές τις εισαγωγές οι περισσότεροι ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι ή με μια δόση εμβολίου, επομένως αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί νοσεί βαριά και με την Ομικρον», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η γιατρός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ανέφερε, επίσης, ότι «οι ΜΕΘ έχουν σταθεροποιηθεί και είναι κυρίως περιστατικά Δέλτα, ενώ έχει σημειωθεί πάνω από 45% αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες covid».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 20 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σήμερα, επεσήμανε ότι «σωστά ανοίγουν τα σχολεία και είναι πιο αυστηροί οι κανόνες», ενώ θα φανούν περισσότερα κρούσματα λόγω των περισσότερων τεστ.

Τέταρτη δόση κι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Για την πιθανότητα 4ης δόσης εμβολίου η κα Παγώνη είπε ότι σε ένα μήνα περίπου θα γίνει νέα ενημέρωση.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς υγειονομικών και το ενδεχόμενο απόλυσης των ανεμβολίαστων, είπε ότι είναι πολύ λίγοι όσοι έχουν μείνει ανεμβολίαστοι και τόνισε ότι «οι περισσότεροι δεν είναι αντιεμβολιαστές, φοβούνται γιατί έχουν κάποια νοσήματα».

«Δεν συμφωνώ με την απόλυση όλων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Τους παρακαλάω να πάνε να εμβολιαστούν και να γυρίσουν στις δουλειές τους. Ας μην εντείνουμε καταστάσεις», ανέφερε.

«Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα»

Τέλος, για τους 60 ετών και άνω τόνισε ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για να επιβιώσουν. «Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ. Ειδικά αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα διασωληνώνονται. Δεν θέλω να πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα».