Λεπτομέρειες για την υπόθεση ενδοοικογενειακής δολοφονίας που συγκλόνισε την κοινωνία και την ομολογία του δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δόθηκαν από τις αρχές της ΕΛΑΣ.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα είπε ο διοικητής ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης.

Για τις εργαστηριακές εξετάσεις η Πηνελόπη Μηνιάτη διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη και μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια Αθηνών. Έγινε όπως είπε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Το ιστορικό της έρευνας, της εξιχνίασης και της ομολογίας

Όπως περιέγραψε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό και τον σύζυγο δεμένο αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν. 

Ερευνώντας τον χώρο βρήκαν αλλαγές σε σχέση με την αρχική του κατάθεση. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο και διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο με τον σκύλο να είναι κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν μια κάμερα, ένα ψηφιακό ρολόι που φορούσε το θύμα και τα κινητά του ζευγαριού. 

Ένα μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε για να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί του συζύγου. Μετά από την συλλογή πλήθους υλικού δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο. Το γεγονός αυτό άφηνε ανοικτή μια άλλη εκδοχή. Η έρευνα έπρεπε να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο. 

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην  δολοφονία της κοπέλας. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Την θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία. 

Το χρονικό της δολοφονίας και του σχεδίου συγκάλυψης

Η δολοφονία της Κάρολαϊν φαίνεται πως ήταν προμελετημένος, με βάση τα όσα προκύπτουν και από τις κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση που αποδόθηκαν στον 33χρονο δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ομολόγησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος:

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα. Από εκεί έστειλε μήνυμα στον σύζυγό της, στο οποίο τον αποκαλούσε ανόητο.

Μία ώρα μετά ο 33χρονος φέρεται να έβγαλε την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό.

Δυόμιση ώρα μετά, περίπου στις 4 το πρωί, ο πιλότος ανέβηκε στη σοφίτα και ξάπλωσε στο κρεβάτι βάζοντας το μωρό ανάμεσα στον ίδιο και την σύζυγό του. Εκείνη του ζήτησει να φύγει.

Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, «θόλωσε». Ανέβηκε πάνω στην μπρούμυτα ξεπλωμένη Κάρολαϊν, την έπιασε από τον λαιμό και την έπνιξε. Της πέρασε μια μπλούζα στον λαιμό, της έβαλε ένα ρούχο στο στόμα να φαίνεται πως είναι ληστεία, ενώ της έδεσε τα χέρια πισθάγκωνα με τη μπλούζα.

Κατόπιν ο πιλότος κατέβηκε στο σαλόνι και έπνιξε τον σκύλο με το λουρί κραμώντας τον στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας.

Περίπου δύο ώρες μετά τηλεφώνησε στην αστυνομία, αφού είχε κολλήσει μονωτική ταινία στο στόμα, ώστε να φαίνεται πως δυσκολεύεται να μιλήσει. Βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα στη μονωτική ταινία.

Ο αστυνομικοί που έφθασαν δέκα λεπτά μετά την κλήση, τον βρήκαν πρόχειρα δεμένο.