Με αφορμή απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σήμερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, υπογράμμισε το ρόλο και τη συμβολή της Αστυνομίας στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Κάποιοι ψάχνουν να βρουν μια ευκαιρία για να αφήσουν αιχμές για τη δημοκρατική αντίληψη της Αστυνομίας. Θα πρέπει να τους θυμίσω ότι όλες οι έρευνες για τις έκνομες ενέργειες και συμπεριφορές της ηγεσίας και των μελών της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκαν από τις υπηρεσίες της ελληνικής Αστυνομίας».

«Το υλικό των προανακρίσεων στα στοιχεία των οποίων βασίσθηκαν οι δικογραφίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υπήρξε προϊόν επίμονης και μεθοδικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας», προσέθεσε ο υφυπουργός.

«Όπως και στις υποθέσεις τρομοκρατίας, έτσι και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η Αστυνομία αποτελεί τον κρίσιμο βραχίονα του κράτους, που διασφαλίζει την επάρκεια, σταθερότητα και άμυνα του δημοκρατικού πολιτεύματος, απέναντι σε κάθε απειλή. Πάντοτε στο πλαίσιο εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος», συμπλήρωσε.

«Είναι άδικες και έωλες λοιπόν οι κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος του έλληνα αστυνομικού πολλές φορές με στόχο μόνον και μόνον την πρόκληση προσωρινών πολιτικών εντυπώσεων», κατέληξε.