Με ανάρτησή τους τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδουν ευθέως τον πρωθυπουργό για την δήλωσή του στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία ισχυρίστηκε ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR).

Η τοποθέτηση αυτή, που δεν προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου, αποδεικνύεται απολύτως ψευδής, καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «πολίτες των χωρών του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου μπορούν ύστερα από επικοινωνία με τον προσωπικό τους ιατρό να λάβουν συνταγή ή παραπεμπτικό για τη διενέργεια δωρεάν PCR tests σε δημόσιες ή συνεργαζόμενες με το δημόσιο ιδιωτικές δομές».

Ο τίτλος του θέματος είναι πολύ «διακριτικός», καθώς αναφέρεται σε «Εξέταση των δηλώσεων του πρωθυπουργού για τη συνταγογράφηση τεστ PCR σε ευρωπαϊκές χώρες». Το αποτέλεσμα της εξέτασης, ωστόσο, είναι κόλαφος για την σχέση του Κ. Μητσοτάκη με την αλήθεια, καθώς όπως τονίζεται, υπάρχει «Μίξη γεγονότων και παραποιήσεων».

Τα Ελληνικά Hoaxes παραθέτουν αναλυτικά στοιχεία για το τι ισχύει σε κάθε χώρα στο εκτενές θέμα τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ακόμη και χάρτη.