Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν έχει “καμία σχέση” με την απόπειρα “εισβολής” στη Βενεζουέλα δια θαλάσσης, κατά την οποία συνελήφθησαν 15 πρόσωπα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο Αμερικανοί πολίτες.

“Μόλις ενημερώθηκα”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου. “Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνησή μας”, πρόσθεσε.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Αμερικανοί οι οποίοι, όπως υποστήριξε, συνδέονται με την ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ. Επέδειξε μάλιστα τα διαβατήριά τους, διευκρινίζοντας ότι είναι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας Silvercop.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βενεζουέλας κατηγορούν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό (ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος από πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ) ότι προσέλαβε «μισθοφόρους» αντλώντας κεφάλαια από τα έσοδα της χώρας από την πώληση πετρελαίου που έχουν δεσμεύσει οι ΗΠΑ προκειμένου να γίνει απόπειρα «εισβολής» στη χώρα από τη θάλασσα.