Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε κολοσσιαία απειλή για την κοινωνική ασφάλεια τις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μεντβέντεφ, αναφέρθηκε στα επεισόδια στις ΗΠΑ σε βιντεοσύσκεψη που είχε ως θέμα το πρόγραμμα κοινωνικής ασφάλειας στη Ρωσία έως το 2030 και με φόντο την κρίση που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ στην πολιτεία της Μινεάπολις, είπε «από ό,τι και αν υπαγορεύονται γεγονότα τέτοιου είδους, συνιστούν κολοσσιαία απειλή για την κοινωνική ασφάλεια και οδηγούν στην παραβίαση των δικαιωμάτων ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Φόβους για αύξηση της εγκληματικότητας στη Ρωσία εξέφρασε ο Μεντβέντεφ

Ο Μενβέντεφ, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, είπε ότι αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπ’ όψιν του όταν οικοδομούν την δική τους πολιτική.

Παράλληλα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση της εγκληματικότητας μεταξύ των μεταναστών, που έχασαν την δουλειά τους και παρέμειναν στη Ρωσία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.