Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε το «πράσινο φως» στο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης των 2 τρισ. δολαρίων, αίροντας και το τελευταίο εμπόδιο για την υπογραφή του σε νόμο από τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Το πακέτο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων να δοθούν στο χέρι 1.200 δολάρια σε κάθε Αμερικανό, ενισχύει τα επιδόματα ανεργίας, προβλέπει πρόσθετα κονδύλια για τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, καθώς και δάνεια και εγγυήσεις προς τις επιχειρήσεις ώστε να αποφευχθεί κύμα απολύσεων.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η ψηφοφορία στην Γερουσία, εγκρίνοντας ομόφωνα το νομοσχέδιο. Την Πέμπτη, η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, περιέγραψε το νομοσχέδιο ως μέσο «μετριασμού» των καταστροφικών επιπτώσεων του Covid-19, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν και άλλες δράσεις για τη στήριξη της ανάκαμψης.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί ότι θα το υπογράψει άμεσα σε νόμο. Η επίσπευση των διαδικασιών γίνεται μία ημέρα μετά τα στοιχεία-σοκ για ρεκόρ 3,3 εκατ. αιτήσεων επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα και ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ, περισσότερα από 92.000 -τα περισσότερα στον κόσμο.