Για «έλλειψη στρατηγικής στην αντιμετώπιση προφανών επικίνδυνων καταστάσεων από την πολιτική της Τουρκίας» κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά.

Η διαχείριση του συμβάντος στον Έβρο δείχνει την έλλειψη στρατηγικής στην αντιμετώπιση προφανών επικίνδυνων καταστάσεων από την πολιτική της Τουρκίας, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι «είναι απαράδεκτη η συσκότιση που επιχειρείται» από την κυβέρνηση, για το εν λόγω ζήτημα.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο cnn.gr σε σχέση με τη «συσκότιση για το αν έγινε επί ελληνικού εδάφους ή όχι» επισημαίνει ότι «υπήρξαν διαβήματα προς την Τουρκική πλευρά και αναγνωρίζεται η «κινητικότητα» δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας στη συγκεκριμένη περιοχή».

«Η πολιτική αυτή είναι προφανές ότι δίνει και λάθος σήματα προς την Τουρκική ηγεσία για το σήμερα και το αμέσως προσεχές διάστημα. Αντί της επιμονής στο διεθνές δίκαιο και την ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, αντί να επιμένουμε στην ευρωτουρκική διάσταση σε σχέση με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, υπάρχει η τάση να αποδεχτούμε στο διηνεκές το ρόλο της «ευρωπαϊκής ασπίδας» απέναντι σε «λαθροεισβολείς»», υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Επιπλέον, ο Ν.Βούτσης αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» δήλωσε ότι «είναι απολύτως τεκμηριωμένο, κοστολογημένο και σαφές. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση κωφεύει και στη βάση των δικών της ιδεοληπτικών εμμονών, εξαγγέλλει και προχωράει σε παρεμβάσεις που κινούνται στον αντίποδα αυτού του προγράμματος» και υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόταση για το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που αφορά ολόκληρα νοικοκυριά, δηλαδή 4 εκατομμύρια ωφελούμενων».

«Η κυβέρνηση δίνει ένα φανταστικό νούμερο, χωρίς τεκμηρίωση, για το ύψος των παροχών, γιατί κινείται ευθέως στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος αναφορικά με την απεργία πείνας του Βασίλη Δημάκη επεσήμανε ότι «η συμπεριφορά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δια της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που δίνει και τον προσωπικό της τόνο σ΄ αυτήν, είναι παράνομη και εμφανώς εκδικητική».