«Είναι πολλά τα λεφτά στην Μύκονο». Μ’ αυτή την φράση σκιαγράφησε στο newsit.gr την χθεσινή μαφιόζικη δολοφονία στα Βριλήσσια, Αστυνομικός της Ασφάλειας που έχει γνώση των ερευνών.

Οι έμπειροι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών μαζί με τους συναδέλφους τους του Τμήματος Εκβιαστών, έχουν επικεντρώσει τις έρευνες στο νησί των ανέμων βάζοντας στο «κάδρο» των ερευνών δυο δολοφονίες που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο έχουν σχέση, τόσο με τα μαύρα χρήματα από την νύχτα της Μυκόνου, όσο και από τον πακτωλό του παράνομου χρήματος από την «Τράπεζα της νύχτας» στην Αθήνα.

Κρατούσε χαμηλό προφίλ

Ο 56χρονος θηριώδης άνδρας που δολοφονήθηκε χθες το μεσημέρι, λίγα βήματα από την πόρτα του σπιτιού του στα Βριλήσσια, ήταν ένα όνομα βαρύ στον υπόκοσμο, πλην όμως εδώ και τρεις δεκαετίες που απασχολεί τις Αρχές είχε φροντίσει να έχει χαμηλό προφίλ και κυρίως να επιλέγει, με ποιους θα κάνει δουλειές και ποιους θα απορρίψει.

«Υπάρχει τα τελευταία τρία χρόνια ένας υπόγειος πόλεμος αναδιανομής της πίτας με φόντο τα υπέρογκα ποσά από την Μύκονο και την νύχτα του νησιού των ανέμων, αλλά και τα «ορφανά» πια εκατομμύρια από την τράπεζα της νύχτας, έπειτα από την δολοφονία του επονομαζόμενου και «τραπεζίτη τις νύχτας» Δ.Μ τον Οκτώβριο του 2019 στο Χαϊδάρι», λέει με νόημα στο newsit.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Οι υπόγειες σχέσεις επίορκων αστυνομικών με τους νονούς της νύχτας

Άλλωστε το όνομα του 56χρονου θύματος της μαφιόζικης εκτέλεσης, φιγουράρει στην τελευταία δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια έπειτα από πληροφορίες της ΕΥΠ για υπόγειες σχέσεις απόστρατων και εν ενεργεία αστυνομικών με ανθρώπους τις νύχτας, τοποθετώντας στο κέντρο του οργανογράμματος που είχαν σκιαγραφήσει τον «τραπεζίτη τις νύχτας» που εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι το 2019, και λίγο πιο δίπλα είχαν τοποθετήσει την φωτογραφία του 56χρονου από τα Βριλήσσια, ενώ το παζλ του οργανογράμματος συμπλήρωνε η εικόνα του πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, όποιος επίσης δολοφονήθηκε το 2019 έξω από ταβέρνα στην Παιανία.

Κυρίως ο πρώην ΕΚΑΜίτης, φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να έχει κάτω υπό τον έλεγχο του και μάλιστα μέσω εταιρείας security, ολόκληρη την Μύκονο. Στενοί του άνθρωποι θεωρούνταν, τόσο ο «Τραπεζίτης της νύχτας» όσο και ο low profile άνδρας από τα Βριλήσσια.

Από την στιγμή που βγήκαν από την μέση, με συμβόλαια θανάτου από πληρωμένα πιστόλια, ο πρώην ΕΚΑΜίτης και ο «τραπεζίτης», το μόνο εμπόδιο στα σχέδια της αντίπαλης ομάδας ήταν ο θηριώδης 56χρονος με την ήσυχη ζωή, που φρόντιζε να βρίσκεται συνεχώς μακριά από τα «φώτα» του υποκόσμου και της δημοσιότητας που παίρνουν οι άνθρωποι που κινούνται στο σκοτάδι, όταν αποκαλύπτονται οι δραστηριότητες τους.

Πάντα οπλοφορούσε

Οι ερευνητές της Ασφάλειας έχουν αποκωδικοποιήσει πλήρως το αιματηρό σκηνικό που στήθηκε χθες το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο της οδού Υμηττού, στα Βριλήσσια.

Ο 56χρονος πάντα προσεκτικός και πάντα με ένα πιστόλι CZ στην τσέπη, περπατούσε στην συγκεκριμένη οδό με κατεύθυνση την κάθετη οδό Κονίτσης, που βρίσκεται το σπίτι του. Κοιτά προσεκτικά πίσω του, ελέγχει το χώρο, πλην όμως δεν βλέπει περίεργες κινήσεις. Παρόλα αυτά είναι πάντα σε ετοιμότητα. Άλλωστε εδώ και τρεις δεκαετίες γνωρίζει τα σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια του υποκόσμου σαν την παλάμη του.

Αυτή την φορά όμως δεν είχε προβλέψει την εξέλιξη, όπως είχε κάνει άλλες δυο φορές κατά το παρελθόν.

Δεν πρόλαβε να βγάλει το πιστόλι

Ξαφνικά από ένα αυτοκίνητο με σκούρα τζάμια, βγαίνει ένας άνδρας με κουκούλα και καλάσνικοφ στα χέρια και αρχίσει να τον «γαζώνει» περπατώντας ψύχραιμα προς την πλευρά του 56χρονου. Ο ίδιος παρότι κάνει κίνηση να βγάλει το πιστόλι του δεν προλαβαίνει καν να γυρίσει το βλέμμα του προς τον κουκουλοφόρο.

Οι περίπου 20 σφαίρες από το καλάσνικοφ χτυπούν το σώμα του. Πέφτει στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτος.

Ο κουκουλοφόρος, για να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα του, πλησιάζει τον αιμόφυρτο Κ.Κ και του ρίχνει την χαριστική βολή.

Με βήμα γρήγορο μπαίνει στο αυτοκίνητο που οδηγεί συνεργός του, φτάνουν με ταχύτητα στο πάτημα Χαλανδρίου, βάζουν φωτιά στο όχημα και φεύγουν από το σημείο με αυτοκίνητο που οδηγεί τρίτος συνεργός τους οποίος παράλληλα μάλλον αποτελούσε την ομάδα υποστήριξης την ώρα που οι σφαίρες του καλάσνικοφ έβρισκαν το κορμί του 56χρονου.