Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καθώς η υποψηφιότητά του -που ήταν και η μοναδική- στηρίχθηκε σχεδόν από όλες τις ΕΠΣ. Κανείς από τους παλιούς διεθνείς δεν εκλέχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Στήριξη των 66 από τις 68 ΕΠΣ, έλαβε η υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και εκλέχθηκε πανηγυρικά νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας. Θυμίζουμε πως η υποψηφιότητα του αρχηγού της πρωταθλήτρια Ευρώπης εθνικής το 2004, ήταν η μοναδική αφού νωρίτερα σήμερα (27/3) το πρωί, ο Κωνσταντίνος Νίκας είχε αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα.

Γνωστά έγιναν και τα 11 μέλη που θα αποτελέσουν τη νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, με κανέναν από τους πρώην διεθνείς που ήταν υποψήφιοι να μην εκλέγονται, αφού έλαβαν ελάχιστη στήριξη.

Τα 11 μέλη της νέας Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους

Παναγιώτης Δημητρίου με 59 ψήφους

Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54 ψήφους

Μάνος Γαβριηλίδης με 53 ψήφους

Δημοσθένης Κουπτσίδης με 52 ψήφους

Δημήτρης Μπουχλαριώτης με 51 ψήφους

Λεωνίδας Θωμαϊδης με 50 ψήφους

Τάκης Παπαχρήστος με 50 ψήφους

Κλέαρχος Τζαφέρης με 49 ψήφους

Κυριάκος Φύτρας με 48 ψήφους

Άγγελος Δανιήλ με 47 ψήφους

Οι παλαίμαχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παντελής Καφές, καθώς και ο Γιώργος Ανατολάκης, έμειναν εκτός Επιτροπής και Δ.Σ με ιδιαίτερα χαμηλή στήριξη, ενώ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που ήταν αρχικά υποψήφιος, αποσύρθηκε από την Παρασκευή (26/3) για προσωπικούς λόγους.

Δημήτρης Παπαδόπουλος με 15 ψήφους

Γιώργος Ανατολάκης με 14 ψήφους

Άγγελος Χαριστέας με 14 ψήφους

Παντελής Καφές με 13 ψήφους

Κώστας Κωνσταντινίδης με 13 ψήφους