Η προκλητική τουρκική κυβέρνηση σε Συρία, Λιβύη και φυσικά σε Αιγαίο και Έβρο, που έχει καταπατήσει κάθε έννοια δικαιωμάτων των πολιτικών της αντιπάλων εντός Τουρκίας, έχει το θράσος να εγκαλεί την Ελλάδα για ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «βάζει στόχο» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, του οποίου οι δηλώσεις φαίνεται να το ενόχλησαν, και κατηγορεί την Ελλάδα πως παραπλανά την κοινή γνώμη και καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.

Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, έγινε με αφορμή συνέντευξη του Νίκου Δένδια. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα πως προτιμά την ένταση από τον διάλογο με την Τουρκία, πως παραπλανά την κοινή γνώμη, πως παραποιεί τα γεγονότα για εσωτερικούς σκοπούς και θεωρεί πως η Ελλάδα κινητοποιείται από το «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου». Μάλιστα, καλεί την ελληνική ηγεσία να λογικευτεί…

Η Τουρκία κάνει λόγο για αναφορές οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα «έχει σαφώς παραβιάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ανθρώπων που ζητούν άσυλο και ειδικά το δικαίωμά τους στη ζωή».

Παράλληλα, ο Ακσόι χαρακτηρίζει «ντροπιαστικό» να αποκαλούνται «αθώοι άνθρωποι» στην Τουρκία «βάρβαροι».

«Το ελληνικό κράτος πρέπει να απαλλαχθεί από τη βαρβαρότητά του. Γι’ αυτό πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει, να μην τους κακομεταχειρίζεται και να μην τους ωθεί πίσω», πρόσθεσε ο Ακσόι.

Τέλος είπε ότι: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το λίκνο του πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία».