Για όλα τα μέτωπα της Τουρκίας μίλησε ο Ερντογάν από το Κατάρ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Συνεχίζοντας τον εμπρηστικό λόγο, ο Ερντογάν αναγόρευσε τον εαυτό του «εγγυητή» της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, ενώ εκτόξευσε και πάλι κορώνες για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Ποτέ δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξει θέμα υποχώρησής μας από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν θα ενδώσουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς», τόνισε ο Ερντογάν.

«Εκείνοι που είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, αναγκάστηκαν να δεχθούν τις προσκλήσεις μας για διάλογο», πρόσθεσ.

Ο Ερντογάν επιπλέον τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί από την Τουρκική στρατιωτική παρουσία στο Κατάρ και το -μέσω αυτού- στον Περσικό Κόλπο καθώς «εγγυάται την σταθερότητα στην περιοχή».

Ανέφερε ακόμη πως η παρουσία της Τουρκίας στην Συρία δεν θα είναι μόνιμη, αλλά θα παραταθεί μέχρι την οριστική επίλυση της κρίσης στη χώρα.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε θέματα όπως η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και η αποκατάσταση της σταθερότητας, ενώ θα βάλουμε τέλος στις αντιπαραθέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», είπε ακόμη ο Ερντογάν, χωρίς φυσικά να προσδιορίσει το πώς, όταν εντός των επομένων ημερών ενεργοποιεί τους ρωσικούς S-400 για άσκηση στη Σινώπη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε πως η νομιμότητα θα επιστρέψει στη Λιβύη κι ο «πραξικοπηματίας» -δηλαδή ο Στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ- θα χάσει.