Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Γκαζιαντέπ προέβη σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι Έλληνες και Τούρκοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον μαζί.

«Δεν θα είναι δυνατόν τα δύο έθνη να ζήσουν μαζί από εδώ και στο εξής», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν φαίνεται εφικτό να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές, γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει αποκτήσει ένα πλεονέκτημα και το χρησιμοποιεί στο έπακρο».

«Το γεγονός ότι ο τουρκοκυπριακός λαός ζει κάτω από τη στέγη του δικού του κράτους για σχεδόν 60 χρόνια μάς έδωσε το δικαίωμα να καθορίσουμε το μέλλον μας, όπως στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε, κάνοντας λόγο για άλλη μια φορά για «δύο λαούς και δύο κράτη» στην Κύπρο.

Απάντηση σε όσους τον χαρακτηρίζουν «φερέφωνο της Τουρκίας»

Ο Ερσίν Τατάρ απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι «φερέφωνο» της Τουρκίας. «Λένε ότι “Είσαι ο άνθρωπος της Τουρκίας”… Ο τρόπος μου είναι ο σωστός δρόμος», σημείωσε ο Τατάρ απαντώντας σε όσους τον χαρακτηρίζουν «φερέφωνο».

«Μου λένε κατά καιρούς ότι είσαι ο άνθρωπος και το παπαγαλάκι της Τουρκίας. Υπάρχει μια αντιπολίτευση που διατυπώνει άδικες και αβάσιμες κατηγορίες ότι “υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της Τουρκίας”. Αλλά ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός.

Ο δρόμος μου είναι ο δρόμος του Τουρκισμού, του συμβαδίσματος με την Τουρκία», επιχειρηματολόγησε.